Dé levensverzekering bestaat niet. Deze term verzamelt alle verzekeringen waarmee je jezelf verzekert van een inkomen op je oude dag, of je nabestaanden vooruit helpt wanneer jij overlijdt. In dat laatste geval spreken we ook van een overlijdensverzekering.

Een levensverzekering loopt altijd over een lange periode: ze eindigt op de dag dat je sterft, of op een vooraf afgesproken datum (bijvoorbeeld je pensioendatum). Op dat moment krijgen jij of je begunstigde(n) van de verzekeraar een flinke som geld. Zo bespaar je je familie geldzorgen wanneer jij komt te gaan, of geef je jezelf extra financiële slagkracht in de winter van je leven.

Zo’n verzekering is dus een interessante manier om aan pensioen- en successieplanning te doen. Bovendien kan je de premies van een tak 21-spaarverzekering en een tak 23-beleggingsverzekering inbrengen bij de fiscus. We bekijken graag wat voor jou de beste piste is.

Disclaimer

Deze pagina maakt deel uit van een lexicon en biedt geen productinformatie of contractuele details over verzekeringsdiensten. Raadpleeg voor specifieke informatie de officiële documentatie of neem contact op met uw verzekeringsagent.